WELKOM OP DE SITE VAN HOLISTIC TOUCH

laat je lichaam spreken 

Marlies de Vet (1967)

Opgegroeid als jongste uit een boerengezin van 7 heb ik al vroeg geleerd wat zorgen voor was.  In die tijd was er genoeg werk te doen op de boerderij en helpen was daarbij hard nodig.

Vanuit dat leren helpen, ben ik de zorg in gegaan. Heb de opleiding tot Z-verpleegkundige gevolgd en 18 jaar met veel plezier in de zorg gewerkt.

In de laatste jaren van het werken in de zorg raakte ik in een burn-out. Was me destijds niet bewust van wat en waarom, maar ik merkte aan mijn lichaam dat het anders was en wanneer ik aan het werk dacht kwamen er tranen.

Dit was mijn begin van het leren voelen en ervaren wat mijn lichaam te vertellen had.

In die jaren heb ik (weer) geleerd in contact te komen met mezelf. Ik had wel geleerd heel goed voor anderen te zorgen maar niet hoe ik voor mezelf kon zorgen.

Na allerlei therapieën, yoga en trainingen werd me op een dag gevraagd of de 4-jarig opleiding tot Holistische Massagetherapeut (Holos) niets voor mij was.

Dit was de volgende stap van mijn levenspad. Het onderzoek naar de holistische visie en daarbij het lichaam als ingang. Deze way of life voelde zo vertrouwt, als een soort thuiskomen.
 
In 2002 ben ik gestart met mijn bedrijf. Eerst als holistisch masseuse en in 2004 als massagetherapeut.

Tot de dag van vandaag heb ik nooit spijt gehad van deze stap. In 2006 heb door de komst van onze dochter afscheid genomen van mijn werkgever en helemaal gegaan voor mijn bedrijf. Er ontstond hierdoor meer ruimte voor mijn praktijk en balans in combinatie met het hebben van een gezin.

Sinds 2003 assisteerde ik vaak tijdens trainingen en workshops(weken) van Foreverybody. Familieopstelling weekenden, Zinvolle (vakantie) weken, Levenskunst weekenden en opstellingen-dagen.

En ook ben ik co-trainer tijdens de jaartraining: Op zoek naar bezieling in werk & leven

Zelf geef ik workshops over de innerlijke familie i.s.m. Heel aandachtig

Leergierigheid zit in mijn aard. Om mezelf te blijven ontwikkelen én omdat ik het ook leuk vind, volg ik workshops, trainingen, lezingen, supervisie op het gebeid van technieken en persoonlijke ontwikkelingen. Dit inspireert me.
 
Ik ben dankbaar voor alle levenservaring die ik op gedaan heb tijdens mijn levenspad. (voelde niet altijd zo 😊 )

Ik ervaar als je stil wilt staan bij je eigen leven dat er veel over jezelf te leren valt. Zo sta ik zelf ook in het leven. Het komt je altijd iets over jezelf leren. Of het nu iets is waar je blij van wordt of verdrietig. Het is een moment van voelen wat het met je doet. Niet wát overkomt is belangrijk maar hoe je er mee omgaat. 

 Zelf onderzoek voelt voor mij als een leven lang leren. Elke dag is er weer wat iets anders te voelen en mezelf de vraag te stellen wat mijn behoefte dan is. De confronterende zachte weg is mijn stijl geworden.

Ik zie mijn visie als een klerenhanger. De visie is de basis van waaruit ik werk en daar hangen verschillende methodes aan die ik in de loop van de jaren heb geleerd en zelf heb mogen ervaren. De methodes die ik gebruik zijn methodes die ik begrepen heb en bij mij resoneren.

Een ding blijft altijd het zelfde: Het lichaam is de ingang

Ik kijk uit naar onze ontmoeting

Lieve groet,

Marlies

 

 


E-mailen
Bellen
Map
Info